Fest Hry alebo Keď sa dospelí nemusia ostýchať, že sa radi hrajú

29.01.2012 Trnava

Trnava 29. januára (TASR) – Keďže sú v piatok 3. januára polročné prázdniny, trnavské deti môžu tento deň a aj celý víkend stráviť v Mestskej športovej hale. Bude tam na nich čakať nepreberné množstvo hier a atrakcií na už treťom ročníku festivalu zábavy Fest Hry Trnava 2012.

Podujatie je síce primárne určené deťom, ale účasť mladých a celých rodín je viac ako vítaná. Festival chce totiž podporiť spoločné trávenie času, spoločnú zábavu a rozvíjať tvorivé myslenie. Celodennú vstupenku pre rodiny preto ponúkajú organizátori so zľavou. Akcia zároveň prezentáciou vývoja v oblasti spoločenských hier a zábavy, stavebníc, hlavolamov a hračiek, k dispozícii budú stovky spoločenských hier od klasických až po novinky zo zahraničných veľtrhov. Organizovaná je tak, že pri každom hracom stole je nepretržitá služba, ktorá rada vysvetlí pravidlá hry či sa so záujemcami aj zahrá.

Okrem hier bude pripravený sprievodný program s rozšírenou zónou nafukovacích atrakcií, pribudnú detské kútiky s hrami a skladačkami pre najmenších. Pre študentov, mladých a rodičov stolné sú určené futbaly, air-hockey, biliard, šach či sprievodné súťaže o ceny . Hry si bude možné aj zakúpiť alebo odniesť ako výhru zo súťaží. Neoddeliteľnou súčasťou festivalu budú predajcovia všetkých popredných značiek a spoločnosti prezentujúci novinky a výrobky z rôznych oblastí zábavy, jazykového vzdelávania a hier.

Prvé dva ročníky vyvolali veľký záujem nielen medzi obyvateľmi Trnavy, ale zahrať sa prišli nadšenci zo širšieho okolia, od Galanty i Bratislavy. Hlavným partnerom Fest Hry 2012 v dňoch 3. až 5. februára je mesto Trnava.
 

Vyberte región